Megfékezhetetlen a kaliforniai erdőtűz

Montecito, 2017. december 13. A Santa Barbara megyei tűzoltóság által közreadott képen hatósági jármű áll a lángoló növényzet közelében a kaliforniai Montecitónál 2017. december 12-én. A Kaliforniában egy hete pusztító erdőtüzek megfékezésén tíz szövetségi állam hétszáz tűzoltója dolgozik. (MTI/AP/Santa Barbara megyei tűzoltóság/Mike Eliason)
Vágólapra másolva!
A tűzoltók továbbra is próbálják megfékezni az egyik legpusztítóbb kaliforniai erdőtüzet, de gyakorlatilag esélytelenek a száraz és szeles időjárás miatt – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A Thomas tűz 8 nap alatt 950 négyzetkilométernyi területen 900 ingatlant, köztük 690 otthont pusztított el, ezzel az ötödik legnagyobb futótűzzé vált Kaliforniában. Továbbra is terjed, keddre a tűzoltók szerint a lángok 20%-át sikerült megfékezni. A száraz időjárás, a 65 km/h-s szél és a sziklás és meredek lejtős terület is a tűz terjedésének kedvez.

A Santa Barbara megyei tűzoltóság által közreadott képen hatósági jármű áll a lángoló növényzet közelében a kaliforniai Montecitónál 2017. december 12-én. A Kaliforniában egy hete pusztító erdőtüzek megfékezésén tíz szövetségi állam hétszáz tűzoltója dolgozik. Forrás: MTI/AP/Santa Barbara megyei tűz/Mike Eliason

Már több mint 94 ezer embert kellett evakuálni otthonából.

Az államban továbbra is a legmagasabb, lila riasztás van érvényben.