Megnyílt a világ első tevekórháza Dubajban

Group of camels resting in the Wadi Rum desert wilderness in southern Jordan. Wadi Rum Jordan camel train Resting Small Group Of Animals No People ASIA MIDDLE EAST HORIZONTAL Colour Image Photography ANIMAL Herbivore Bovid CAMEL Rock Formation Wilderness
A Vádi sivatag Jordániában
Vágólapra másolva!
A világ első tevekórháza nyitotta meg a kapuit Dubajban: a 10,9 millió dollárból (2,9 milliárd forintból) megépült intézményben a legkorszerűbb orvosi eszközök várják a púpos patásokat.
Vágólapra másolva!

A tevék fontos részét képezik az Arab-félszigeten fekvő állam örökségének.

A helyiek kedvelt szórakozásai közé tartoznak a tevefutamok és teveszépségversenyek.

A helyi aukciókon pedig olykor több millió dollárért kel el egy-egy példány.

Mohamed Al Bulosi, a dubaji tevekórház igazgatója szerint a világon egyedülállónak számító intézmény célja részben ennek az örökségnek a megőrzése. Hozzátette: "gondoskodnunk kell a tevékről, ami nem csupán azt jelenti, hogy tenyésztjük és neveljük őket, hanem azt is, hogy képesek vagyunk orvosi ellátást biztosítani a számukra".

Az Arab-országokban szépségversenyt is rendeznek a tevéknek, egy-egy példány több millió dollárt ér Forrás: AFP/Mint Images

A múlt héten megnyílt kórház, amelynek személyzetét a világ minden tájáról érkezett állatorvosok alkotják, egyidejűleg 20 teve ápolására alkalmas. Az intézményhez egy kicsi versenypálya is tartozik, ahol az állatok erőre kaphatnak a beavatkozásokat követően.

A kórházat a lovak gyógyításánál használt eszközök alapján készített műszerekkel szerelték fel. Egy műtét ára 1000 dollárnál, egy röntgen vagy egy ultrahangos vizsgálat ára 110 dollárnál kezdődik.
A kórház céljai között szerepel az is, hogy hozzájáruljon a tevék gyógyításának fejlődéséhez.