Terroristákkal kapcsolatban álló iszlamistáknál razziáztak Berlinben

autó terror 2016 december 19 berlin
Police officers inspect the truck that crashed into a christmas market at Gedächtniskirche church in Berlin, on December 19, 2016 killing at least nine people and injuring at least 50 people. Ambulances and heavily armed officers rushed to the area after the driver drove up the pavement of the market in a square popular with tourists, in scenes reminiscent of the deadly truck attack in the French city of Nice in July. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Razziát tartottak csütörtökön Berlinben feltételezett iszlamista terroristáknál - írta a BZ című helyi lap a hírportálján.
Vágólapra másolva!

A lap szerint

hét helyszínen tartottak házkutatást,

és terrorelhárító rendőri alakulatok őrizetbe vettek több embert. A hatóságok arra gyanakodnak, hogy az elfogottak a közelmúltban tértek vissza Szíriából, ahol az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet kötelékében tevékenykedtek.

A berlini tartományi főügyészség által irányított eljárás olyan emberek ellen irányul, akik közé a tavaly decemberben,

egy berlini karácsonyi vásáron végrehajtott, iszlamista terrormerénylet elkövetője, Anis Amri is tartozott

- írta a BZ.

Anis Amri tavaly december 19-én a német főváros egyik leghíresebb karácsonyi vásárán a tömegbe hajtott Forrás: AFP/John Macdougall

A főügyészség egyelőre nem közölt részleteket, csupán annyit írtak a Twitter-oldalukon, hogy házkutatásokat folytatnak egy eljárás keretében, amelyet Németországból a közel-keleti térségbe, az IÁ-hoz utazott emberek ügyében indítottak.

Anis Amri tavaly december 19-én a német főváros egyik leghíresebb karácsonyi vásárán, a Breitscheid téren követett el merényletet. A szélsőséges iszlamista egy lopott kamionnal halálra gázolt 12 embert, a támadásban ötvennél is többen megsebesültek. Az elutasított tunéziai menedékkérő a támadás után elmenekült az országból, és néhány nappal később meghalt az olaszországi Milánó egy elővárosában rendőrökkel folytatott tűzharcban.