Eltemették I. Mihály román királyt

Bukarest, 2017. december 16. A román díszőrség tagjai állják körbe I. Mihály volt román uralkodó koporsóját az egykori királyi palota előtt Bukarestben 2017. december 16-án. A december 5-én, 96 éves korában Svájcban elhunyt I. Mihály királyt a királyi temetkezési helyül szolgáló Curtea de Arges-i új ortodox székesegyházban helyezik örök nyugalomra. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Vágólapra másolva!
Több mint 20 ezer ember ment el I. Mihály, az utolsó román király temetésére Bukarestben – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

I. Mihály, az utolsó román király december 5-én, 96 éves korában halt meg svájci otthonában. Leukémiától és daganatos betegségektől is szenvedett.

A román díszőrség tagjai állják körbe I. Mihály volt román uralkodó koporsóját az egykori királyi palota előtt Bukarestben 2017. december 16-án. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Több mint 20 ezer ember ment el leróni kegyeletét a halott uralkodó előtt. Az európai királyi családok tagjai is megjelentek, mint például Károly walesi herceg, a brit trónörökös.

Anna-Mária volt görög királyné, Károly walesi herceg, brit trónörökös, I. János Károly volt spanyol király és felesége, Zsófia királyné (b-j) a gyászszertartáson. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

I. Mihályt a királyi temetkezési helyül szolgáló Curtea de Arges-i új ortodox székesegyházban helyezik örök nyugalomra.