Megvan a libanoni fojtogató

Vágólapra másolva!
A libanoni biztonsági erők hétfőn bejelentették, hogy elfogták a bejrúti brit nagykövetség brit állampolgárságú alkalmazottjának, Rebecca Dykesnak a meggyilkolásával gyanúsított férfit, egy libanoni taxisofőrt.
Vágólapra másolva!

Rebbeca Dykes holttestére egy autóút mentén találtak rá szombat reggel. A BBC helyi rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a nőt megfojtották. A libanoni hatóságok vizsgálatot indítottak. Dykes a nemzetközi fejlesztések minisztériumának programigazgatójaként dolgozott Bejrútban 2017 januárja óta. Egy libanoni biztonsági illetékes – nevének elhallgatását kérve – közölte, hogy a nyomozás elsődleges adatai szerint az emberölés köztörvényes bűnügy, nem pedig politikai gyilkosság.

Rebecca Dykes Forrás: NNA

A 30 éves nő baráti társasággal szórakozott a Gemmajze negyedben, amely kávézóiról, bárjairól, éttermeiről ismert. A libanoni NNA hírügynökség jelentése szerint a gyanúsított beismerte, hogy péntek este Bejrút Gemmajze negyedében felvette a kocsijába, majd megtámadta és megölte a nőt. Az NNA szerint a rendőrség az autóúton felszerelt megfigyelőkamerák segítségével azonosította a járművet. Rebecca Dykes halála miatt részvétét fejezte ki Hugo Shorter libanoni brit nagykövet és a brit külügyminisztérium is.