Egyértelmű brüsszeli üzenet: a migránsok maradnak és kész

Migrációs helyzet az Európai Unióban
Dimítrisz Avramopulosz, az Európai Bizottságnak a migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja
Vágólapra másolva!
A migrációért felelős uniós biztos évzáró cikkel köszönti azokat, akik szerint a bevándorlás jó dolog. Dimitris Avramopoulos azt állítja, hogy a bevándorlás és a sokszínűség az új norma. A Politicoban megjelent írásnak már a címe is sokaknál kiverheti a biztosítékot: „A bevándorlók itt maradnak".
Vágólapra másolva!

„Ideje szembenézni az igazsággal. Nem vagyunk képesek megállítani a migrációt, és nem is leszünk" - írta Avramopulosz. A biztos szerint a bevándorlás ügye választásokat döntött el Európában és szerte a világban. De már nem is igazán válságkezelésről kell beszélnünk.

A bevándorlás ugyanis az új valóság -

tette hozzá.

Dimítrisz Avramopulosz szerint a migrációt nem lehet megállítani Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

„Júniusig meg kell egyeznünk az új átfogó menekültügyi rendszerről (vagyis a kötelező kvótákról - a szerk.). Új jogi eljárásokat kell létrehoznunk a gazdasági bevándorlás terén egy ambiciózusabb Kék Kártya rendszerrel" - írta Avramopulosz, aki szerint olyan politika kell, aminek

a célja a migránsok befogadása és integrációja.

"Naiv dolog azt gondolni, hogy a társadalmaink homogének és bevándorló-mentesek maradhatnak, ha kerítéseket építünk. A nap végén mindannyiunknak el kell fogadni, hogy a migráció, a mobilitás és a sokszínűség az új norma, és a politikánkat is ehhez kell igazítanunk - írta Avramopulosz.

A múlt heti uniós csúcs után Orbán Viktor azt mondta, azon múlik személyes, nemzeti, családi biztonságunk, gyermekeink jövője, közbiztonsága és terrormentes élete, hogy sikerül-e megvédeni Európa külső határait. Hozzátette: a kormány megakadályozza, hogy idegeneket telepítsenek Magyarországra bevándorlóként, és ehhez sokmillió magyar ember egybehangzó akarata kellett a nemzeti konzultáción.