Hollandia kész befogadni Miheil Szaakasvilit

News General NEws Human Interest November 12 2017 12th November 2017 Tent Camp PARLIAMENT Georgian President Mikheil Saakashvili (C), former Georgian President and Odessa governor, takes part with his supporters in "March of outraged" in Kiev, U
Miheil Szaakasvili
Vágólapra másolva!
Hollandia kész befogadni Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzót és egykori georgiai elnököt, ha úgy dönt, hogy elhagyja Ukrajnát - jelentette be pénteken a holland külügyminiszter azon értesülései alapján, miszerint Szaakasvili holland felesége miatt a nyugat-európai országba való emigrálást fontolgatja.
Vágólapra másolva!

Halbe Ziljstra az ENSZ főtitkárával, Antonio Guterresszel közös hágai sajtóértekezletén beszélt erről.
A holland média meg nem nevezett tisztségviselőktől úgy értesült, hogy Szaakasvili már kért belépő vízumot Hollandiától, és meg is kapta.

Miheil Szaakasvili Forrás: AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto

Az AFP hírügynökség rákérdezett erre az igazságügyi minisztérium szóvivőjénél, és azt a választ kapta, hogy Szaakasvili megkaphatja az ideiglenes tartózkodási engedélyt, de többet nem árult el, arra hivatkozva, hogy egyéni ügyről van szó.
Szaakasvili felesége a 48 éves Sandra Roelofs, és a holland közszolgálati televízió úgy tudja, hogy két fiuk van.

A volt georgiai elnök ellen Tbiliszi idén elfogató parancsot adott ki hatalommal való visszaélés gyanújával, majd Ukrajnában államcsínykísérlettel gyanúsították meg, s megfosztották ukrán állampolgárságától. December 8-án őrizetbe vették, de később egy kijevi bíróság úgy döntött, hogy szabadlábon védekezhet.