Több száz autó égett el egy parkolóházban szilveszter este

tűz, parkoló, Liverpool
Vágólapra másolva!
Tűz pusztított szilveszter este az észak-angliai Liverpool egyik parkolóházában, a lángokban autók százai égtek ki, és számos környező épületből kellett embereket kimenekíteni.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közlése szerint a kikötői dokkok övezetében lévő, 1600 autót befogadni képes Kings Dock utcai parkolóházban minden ott lévő jármű megsemmisült, a tulajdonosoknak nem maradt más, mint felvenni a kapcsolatot a biztosító társaságokkal.

A hatóságok szerint a tűzben senki sem sérült meg komolyabban.

A tűzvész miatt le kellett mondani a parkolóházzal szomszédos Liverpool Echo Arenába meghirdetett nemzetközi lovas bemutatót, a szervezők szerint azonban a lovas show-ban érintett minden ember és ló biztonságban van.

A város Merseyside negyedének tűzoltó és mentőszolgálata arról számolt be, hogy az első vizsgálataik szerint

az egyik autóban véletlenül felcsapó lángok terjedtek át az épületben parkoló összes többi kocsira.

Hat órával az első riasztás után a tűzoltók még mindig az oltáson dolgoznak.

A liverpooli városi tanács befogadóközpontot nyitott azok számára, akik a tűz miatt nem tudtak szilveszter éjjel hazajutni. Joe Anderson polgármester személyesen is a helyszínre ment megszemlélni a tűzvészt, amelyet Twitter-bejegyzésében jelentős balesetnek nevezett.

"Liverpool nagylelkű lakói sohasem hagynak bennünket cserben, így minden érintettet sikerült elszállásolni vagy hazajuttatni. Hatalmas köszönet mindenkinek, aki felemelte a telefont, hogy felajánlja a segítségét" - írta a polgármester.