Történtek szexuális zaklatások a berlini szilveszteri rendezvényen

2018.01.01. 07:52

Történtek elszigetelt szexuális molesztálások Berlinben, a Brandenburgi kapunál tartott szilveszteri rendezvényen. Néhány esetet Kölnből is jelentettek.

A gyanúsítottakat előállították - írta Twitter-fiókjában a berlini rendőrség.

A rendőrség egyik szóvivője hétfőn hajnalban a dpa hírügynökség érdeklődésére azt mondta, hogy tíz zaklatási üggyel összefüggésben hét embert vettek őrizetbe.

A német fővárosban idén először létesítettek úgynevezett "biztonsági zónát" az ünnepi eseményeken szexuális zaklatást elszenvedő nők számára.

A zónában a német vöröskereszt válsághelyzetekre kiképzett segítői várják az esetleges áldozatokat.

Megmotoznak egy férfit rendőrök a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjszaka, 2017. december 31-én.Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A rendezvényszervezők közlése szerint több százezer látogatója volt vasárnap éjjel a Brandenburgi kapunál tartott szabadtéri showműsornak, amelyen mások mellett a Spider Murphy Gang rock-együttes és Conchita is fellépett.

Kölnben, ahol két évvel ezelőtt több száz nő fordult a rendőrséghez, mert szexuálisan zaklatták vagy meglopták őket a szilveszteri tömegben migránsok, ezúttal kilenc nő tett feljelentést molesztálás miatt, és reggelig három gyanúsítottat azonosítottak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK