Nemi erőszakkal vádolják Kanadában a volt pakisztáni rabot

2018.01.03. 09:11

Tizenöt erőszakos bűncselekménnyel – köztük nemi erőszakkal, halálos fenyegetéssel és személyes szabadság korlátozásával – gyanúsítják Kanadában Joshua Boyle-t, akit amerikai feleségével együtt 2012-ben Afganisztánban elraboltak a tálib lázadók, majd idén október közepén már Pakisztánban szabadítottak ki katonák.

A 34 éves Boyle hétfőn megjelent egy bíróság előtt Ottawában, és a bíró úgy döntött, hogy őrizetben kell maradnia. A feltételezett bűncselekményeket október 14. és december 30. között követte el, vagyis gyakorlatilag kiszabadulásától mostanáig. Azt egyelőre a hatóságok nem árulták el, hogy ki vagy kik ellen követte el Boyle mindazt, amivel vádolják.

Boyle és amerikai felesége, Caitlan Coleman hátizsákos túrán voltak Afganisztánban, amikor elrabolták őket. Három közös gyerekük született a fogságban. Kiszabadításukat az amerikai hírszerzés értesülését követve hajtották végre a pakisztáni hatóságok. Boyle ezután azt állította, hogy feleségét megerőszakolták, egy gyerekét pedig megölték fogva tartóik.

A család kiszabadítását annakidején megerősítették a tálibok, de azt állították, hogy jól bántak foglyaikkal. A pár negyedik gyereke azért halt meg, mert az asszony elvetélt.