Az orosz védelmi minisztérium szerint két katonájuk halt meg Szíriában

Vágólapra másolva!
Két orosz katona meghalt, amikor december 31-én a szíriai lázadók aknavető-támadást intéztek a hmejmími légi támaszpont ellen – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium. A Kommerszant szerda éjjel az állította, hogy a "radikális iszlamisták" által elkövetett támadásban több mint tíz orosz katona sebesült meg.
Vágólapra másolva!

A katonai tárca álhírnek minősítette a Kommerszant című orosz gazdasági napilapnak azt az értesülését, amely szerint a támadók megsemmisítettek hét, Hmejmímben állomásoztatott harci gépet is. A közlemény szerint az orosz légierő szíriai harci csoportja "harcképes, és továbbra is teljes mértékben teljesíti a kitűzött harci feladatait".

Az orosz védelmi minisztérium szerdán arról számolt be, hogy

Szíriában december 31-én a hamai repülőtér közelében lezuhant egy Mi-24-es orosz katonai helikopter, a gép két pilótája meghalt.

A tárca szerint a balesetet műszaki hiba okozta, a járművet lövések nem érték.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter december 26-án jelentette be, hogy Oroszország megkezdte állandó hadseregcsoport felállítását Szíriában a hmejmími légi támaszponton, illetve a tartúszi haditengerészeti műszaki ellátó központban, amelyet Moszkva teljes értékű hadikikötővé szándékozik kiépíteni.

Vlagyimir Putyin elnök december 11-én adta ki a parancsot a részleges csapatkivonásra, a művelet befejezéséről Szergej Sojgu december 22-én tett neki jelentést. Szíriában a hmejmími és a tartúszi bázis legénysége mellett három zászlóaljnyi katonai rendész és a békéltető központ személyzete maradt.