Lelőttek egy bolgár üzletembert Szófiában

Petar Hristov gyilkosság
Police officers stand near a crime scene where an influential businessman was shot and later died in hospital in Sofia on January 8, 2018. Petar Hristov, 49, the owner of a big dairy company with interests also in construction, was rushed to hospital after being shot several times in a posh Sofia neighbourhood but succumbed to his wounds. / AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
Vágólapra másolva!
Az eset a saját cége épülete előtt történt, a vállalkozó nem élte túl a támadást. A helyi rendőrség szerint valószínűleg rivális üzleti partnerei gyilkoltatták meg.
Vágólapra másolva!

Az áldozat neve Petar Hristov, 49 éves, helyi idő szerint ma délelőtt 10 órakor lőtték le, amikor éppen szállt be az autójába. A helyszínen tartózkodók beszámolója alapján a lövések egy közelben lévő gépkocsiból érkeztek. A gyilkosok gyorsan elhajtottak onnan.

A gyilkosság helyszíne Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Az üzletembert korházba szállították, de

a merénylet után fél órával belehalt a sérüléseibe.

A Bolgár Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, Hristo Terziiski szerint a gyilkosokat valószínűleg az áldozat rivális üzleti partnerei bérelték fel.

Petar Hristov számos gazdasági érdekeltséggel rendelkezett.

Tulajdonosa volt egy nagy tejipari vállalatnak, továbbá több építőipari cégben voltak részvényei, ezenkívül ingatlan üzletekben és a turisztikai turisztikai jellegű fejlesztésekben is részt vett.

Az esetnek többek között azért lehet nagy visszhangja, mert Bulgária egy hete vette át az EU soros elnökségét, Brüsszel pedig számtalanszor kritizálta Szófiát a korrupció és a magas bűnözési ráta miatt.