A lengyel kormányfő nem enged a jogi reformból, még Junckernek sem

MORAWIECKI, Mateusz; JUNCKER, Jean-Claude
Mateusz Morawiecki új lengyel miniszterelnök (b) és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki épp egy újságírói kérdésre figyel (fülel) Brüsszelben 2018. január 9-én.
Vágólapra másolva!
Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság (EB) elnökével folytatott brüsszeli tárgyalásain értésre adta, hogy nem enged országa jogi reformjából, amelyért bírálatok érik az Európai Unió részéről.
Vágólapra másolva!

A lengyel kormányfő kedd este tárgyalt Brüsszelben Junckerrel, hogy megvitassák a nézetkülönbségeket.

- mondta a tárgyalások után a lengyel kormányfő, akit a lengyel hírügynökség idézett szerdán.

Mateusz Morawiecki új lengyel miniszterelnököt (b) fogadja Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben 2018. január 9-én. Forrás: MTI/AP/Virginia Mayo

A tárgyalópartnerek megállapodtak abban, hogy februárban újra megbeszélést folytatnak egymással. A dpa német hírügynökség megjegyzi, hogy mindkét fél méltatta a közel kétórás megbeszélés baráti hangnemét.

Mateusz Morawiecki új lengyel miniszterelnök (b) és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, aki épp egy újságírói kérdésre figyel ( azaz fülel). Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet


- mondta Juncker, aki hozzátette: Lengyelország igényt támaszt arra, hogy vezető szerepet játsszon az EU-ban, de ha ezt szeretné, akkor a játékszabályokat is be kell tartania.

A vitatott igazságügyi reform miatt az Európai Bizottság december közepén megindította az uniós alapszerződés 7-es cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben.