A cseh államfőre támadt egy félmeztelen nő, amikor szavazni akart

2018.01.12. 16:08

Az incidens Prágában történt. Milos Zeman testőrsége azonnal lefogta a Femen nőjogi szervezet aktivistáját, az elnököt pedig kikísérte a szavazóhelyiségből - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

Az aktivista a választási újságírók között bújt meg. Amikor az államfő felesége kíséretében belépett a választási helyiségbe,

a fiatal nő levetette az ingét, és kiabálva Zemanra akarta vetni magát. A testőrök ezt megakadályozták, és az aktivistát a földre teperték. A hölgy meztelen felsőtestére "Zeman, Putin's slut" - Zeman Putyin szajhája - szavak voltak festve. Az aktivista ezt a jelmondatot kiabálta akkor is, amikor Zemanra akart támadni. 

A cseh államfőnek nem történt semmi baja, de nagyon zavarodottnak tűnt - láthatóan rosszul lett. A testőrök kísérték ki.

"Forrás: AFP/Michal Cizek "

Zeman újságírók előtt azt mondta, hogy a támadás által"megtisztelve érzi magát", hiszen a Femen-aktivisták már a pápát is megpróbálták megtámadni. "Úgy vélem, jó társaságba kerültem" - jegyezte meg az elnök.

A cseh hírügynökség szerint a Femen weboldalán megerősítette, hogy a támadó hölgy a mozgalom aktivistája. Állítólag ezzel akarták a közvélemény tudomására hozni, hogy a cseh államfő az orosz elnök, Vlagyimir Putyin embere. A Femen szerint a csehek hibát követnek el, ha az "örökösen részeg Zemanra" szavaznak, s ezzel lényegében "annak futtatóját", Putyint is támogatják. A Femen szerint Zeman "a kremli bordélyház legszebb képviselője", s olyan emberekkel állhat egy sorban, mint Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő vagy Donald Trump amerikai elnök.

Az őrizetbe vett támadó hölgyet a cseh rendőrség is ukrán állampolgárnak minősítette.

Milos Zeman később visszatért a terembe, és leadta szavazatát.