Meghekkelték a Der Spiegel főszerkesztőjének Twitter fiókját

2018.01.14. 12:01

Feltörték vasárnapra virradóra a Der Spiegel című német hírmagazin főszerkesztőjének Twitter-fiókját, jelentette az MTI.

Klaus Brinkbäumer oldalán Twitter-üzenetként egy török nyelvű szöveg és német fordítása jelent meg, miszerint szeretnénk bocsánatot kérni a rossz hírekért, amelyeket Törökországról és Recep Tayyip Erdoganról közöltünk eddig. Az üzenetet egy török nemzeti zászlót és a török államfőt, Recep Tayyip Erdogant ábrázoló kép egészítette ki.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap beszámolója szerint az üzenet nagyjából két órán keresztül állt a főszerkesztő valódi bejegyzései fölött. Hajnalban a Der Spiegel a szerkesztőségi Twitter-oldalán közölte, hogy Klaus Brinkbäumer oldalát meghekkelték,és a kitűzött üzenet nem tőle származik.

A Der Spiegel székháza HamburgbanForrás: Origo/wikipédia

Röviddel ezután közölték, hogy megtisztították az oldalt. A FAZ szerint nem tudni, hogy ki lépett be illetéktelenül Klaus Brinkbäumer Twitter-fiókjába.

A Der Spiegel az egyik legrégibb és legtekintélyesebb német politikai hetilap, 1947 óta működik, hetente nagyjából 770 ezer példányt adnak el belőle.