32 ember veszett oda az iráni tartályhajó balesetében

2018.01.14. 11:58

Nincs már esély arra, hogy az egy hete a Kínai-tengeren lángoló iráni olajszállító hajó legénységéből bárki is életben legyen - jelentette be vasárnap az iráni mentőcsapat szóvivője az iráni állami televízióban. Nem sokkal később a kínai hírügynökség azt is közölte: a hajó elsüllyedt.

A 136 ezer tonna olajat szállító, panamai zászló alatt hajózó, Szancsi nevű iráni tartályhajó január 6-án borult lángba, miután összeütközött egy kínai hajóval Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre keletre. 

Kínai hajó próbálta oltani a kigyulladt iráni olajszállítót január 8-ánForrás: AFP PHOTO / TRANSPORT MINISTRY OF CHINA

A hajón 32 ember volt; 30 iráni és két bangladesi. Hármuk holtteste került elő eddig.
A legénység tagjai a robbanást követő egy órán belül halottak voltak, vagy a detonáció vagy a felszabaduló mérges gázok végeztek velük. Nincs már esély arra, hogy túlélőket találjunk. A hajó kétharmada víz alatt van. A tűz továbbterjedt, és elborította a hajótestet, és már meg sem tudjuk közelíteni - mondta el Mohammed Rasztad, az iráni mentőcsapat szóvivője.

Nem sokkal az iráni szóvivő bejelentését követően a kínai Hszinhua hírügynökség közreadta a hírt: A tengeri hatóságok legfrissebb adatai szerint a Szancin teljesen elsüllyedt.