A sürgősségin halt meg egy másfél éves kisgyerek

2018.01.15. 17:40

A másfél éves gyerek először szerdán került kórházba. Az orvosok megvizsgálták és megállapították, hogy bárányhímlős. Azután a kisgyerek jobban lett, ezért az anyja saját felelősségre hazavitte  a romániai Felsőboldádra. A kórház igazgatója szerint ehhez az ügyeletes orvos is hozzájárult.

Csütörtök reggel aztán újra a sürgőssére kellett vinni a gyereket. Ott ugyan értesítették a fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvost, de közben a gyerek állapota annyira leromlott, hogy végül az orvosok azt a döntést hozták, hogy átviszik az egyik kolozsvári kllinikára.

Mire a klinika fogadta volna a gyereket, annyira rossz állapotba került, hogy már nem lehetett rajta segíteni.

A szatmári sürgősségi osztályon halt meg

- írja a szatmar.ro

Az ügyben a rendőrség indított vizsgálatot, az ügyészség pedig több hivatalos dokumentumot is lefoglalt. Jelenleg a boncolás eredményeire várnak. 

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója, Adrian Marc azt mondta a tragédiával kapcsolatban, hogy adminisztratív szempontból minden rendben volt, akárcsak az orvosok és ápolók felszerelésével.Azt is kijelenetette, hogy egyelőre nem beszélnek orvosi műhibáról, de úgy tudni, a szülők feljelentik az orvosokat.