Öngyilkos merénylők robbantottak Bagdadban, sok a halott

irak, bagdad, robbantás, öngyilkos merénylet
Bagdad, 2018. január 15. Az iraki biztonsági erők tagjai helyszínelnek Bagdad központjában, ahol két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egymás közelében 2018. január 15-én. A pokolgépes merényletekben legkevesebb huszonheten életüket vesztették, és több mint nyolcvanan megsebesültek. (MTI/AP/Ali Abdul Haszan)
Vágólapra másolva!
Két robbantásos merényletet követtek el hétfő reggel Bagdad központjában, a támadásban 38-an meghaltak, és több mint 100-an megsebesültek – közölte a bagdadi egészségügyi hivatal.
Vágólapra másolva!

A halottak száma feltehetően nőni fog, mert sok sebesült állapota válságos.

Az iraki biztonsági erők tagjai helyszínelnek Bagdad központjában, ahol két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egymás közelében 2018. január 15-én Forrás: MTI/AP/Ali Abdul Haszan

Szaad Maan belügyminisztériumi szóvivő szerint két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az iraki főváros központjában lévő Tajaran téren. A tér Bagdad fontos kereskedelmi és közlekedési csomópontja, reggelente ott gyülekeznek azok, akik munkát keresnek.

Szemtanúk szerint mindkét robbanás egy gyülekezőhely közelében történt.

A Tajaran téren az elmúlt években többször követtek el merényleteket. A hétfői támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.

Irak decemberben jelentette be az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni háború végét, a szélsőségeseket kifüstölték minden iraki településről, Bagdadból is, de terrorsejtek tevékenykednek még a főváros északi részén. Az IÁ számos merényletet hajtott végre Bagdadban és máshol Irakban.