Brutálisabban gyilkolhatták meg a svéd újságírónőt, mint gondolták

2018.01.16. 15:53

A vád szerint Peter Madsen saját tengeralattjáróján gyilkolta meg Kim Wall újságírót, aki azért ment oda, hogy interjút készítsen a feltalálóval. A dán ügyész bejelentette, hogy Madsen vagy elvágta a nő torkát, vagy megfojtotta őt. Jakob Buch-Jepsen azt mondta, hogy az eset rendkívül szokatlan és durva – írja az Associated Press.

Kim Wall újságírónőt utoljára augusztus 10-én látták Madsen társaságában, a feltaláló tengeralattjárón. Madsen később elsüllyesztette a 40 tonnás és 18 méter hosszú hajót, hogy fedezze a nő eltűnését. Augusztus 11-én vették őrizetbe a férfit gyilkosság gyanújával.

A feltaláló már számos esetben hazudott a rendőrségnek. Először azt állította, hogy az újságírónőt néhány órával azelőtt kitette egy szigeten, hogy a hajó elkezdett süllyedni. Később azt vallotta, hogy a nő balesetben halt meg a fedélzeten, és a holtestét a tengerbe dobta - írja a Fox News.

Madsen végül elismerte, hogy a nő testrészeit dobálta a tengerbe, de a gyilkosságot nem vallotta be.

Kim WallForrás: AFP/Tom Wall

 Madsent megvádolták azzal is, hogy "különösen veszélyes természetű" szexuális kapcsolatot létesített az újságírónővel. A vádirat szerint a mérnök azért ölte meg a nőt, hogy kielégítse szexuális fantáziáit. Az áldozat nemi szervén és környékén 14 vágott seb nyomát találták meg.

Kim Wall meztelen torzóját augusztus végén sodorta a víz a koppenhágai tengerpartra. A fejét, a lábait és a ruháit októberben fedezték fel a tengerben bezsákolva. Novemberben a nő egyik karját is megtalálták. A zsákokra nehéz fém tárgyakat kötöztek, hogy a tengerfenekén maradjanak.

A tárgyalás március 8-án kezdődik, ítélet április 25-én varható.

Peter MadsenForrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

Buch-Jepsen elmondta, hogy a feltalálónál a nyomozók felfedeztek egy merevlemezt, amin nők kínzásáról, meggyilkolásáról szóló videók voltak. A férfi különösen vonzódott a nők lefejezését ábrázoló jelenetekhez.

Az "UC3 Nautilus" tengeralattjáró, itt ölték meg a fiatal újságírónőt.Forrás: AFP/Peter Thompson

Az ügyész szerint a most kiderült újabb részletek fényében brutálisabb az elkövetett gyilkosság, mint eddig gondolták és életfogytiglani börtönbüntetést indítványozott. Buch-Japsen hozzátette, hogy a férfit a meghallgatás során fogva kell tartani, nem szabad szabadlábra helyezni. 

Peter Madsen DNS nyomait felfedezték Kim Wall testén, többek között az arcán és a nyakán is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK