A kormányerők végeztek a venezuelai felkelő vezérrel

Caracas, 2018. január 16. 2017. július 13-án Caracasban készített kép Oscar Pérez rendőrségi helikopterpilótából lett venezuelai felkelő vezérről. Pérezt a dél-amerikai állam biztonsági erői 2018. január 16-án megölték, amikor lövöldözés tört ki az embereivel El Junquito településén. A Caracas közelében fekvő településen zajlott lövöldözésben kormányzati közlések szerint két rendőr és több felkelő is életét vesztette, öt lázadót pedig őrizetbe vettek. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Végeztek Oscar Pérez rendőrségi helikopterpilótából lett venezuelai felkelő vezérrel a dél-amerikai állam biztonsági erői, amikor lövöldözés tört ki az embereivel El Junquito településén - jelentette be kedden Néstor Reverol venezuelai belügyi és igazságügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető azt hangoztatta, hogy a 36 éves férfi egy terrorsejtet vezetet, amelynek célja a venezuelai közrend megingatása volt.

A hétfőn egy Caracas közelében fekvő településen zajlott lövöldözésben kormányzati közlések szerint

két rendőr és több felkelő is meghalt, öt lázadót pedig őrizetbe vettek.

Az El Universal című lap úgy tudja, hogy kilencen haltak meg, köztük Pérez. A caracasi vezetés, amely "fanatikus, szélsőséges terroristának" minősítette korábban a férfit, nem kommentálta ezt a sajtójelentést.

Caracas, 2018. január 16. 2017. július 13-án Caracasban készített kép Oscar Pérez rendőrségi helikopterpilótából lett venezuelai felkelő vezérről. Forrás: MTI/EPA/EFE/-------------------

Az önjelölt lázadó, aki után több mint hat hónapja hajtóvadászatot indítottak, az Instagramon előző nap közzétett drámai videófelvételeken véres arccal azt állította, hogy az őket ostromló biztonsági erők nem akarják élve elfogni. A venezuelai védelmi minisztérium viszont azt bizonygatta, hogy a rendvédelmi erőket akkor támadták meg, amikor a felkelőket rá akarták beszélni arra, hogy adják meg magukat.
Oscar Pérezt, aki korábban akciófilmek sztárja volt, és a közösségi médiában önmagát egy James Bondhoz vagy Rambóhoz hasonló figuraként jelenítette meg,

azzal vádolták, hogy tavaly júniusban ellopott egy helikoptert, amellyel Caracas belvárosa fölé repült,

ahol gránátokat dobott a bíróság székházára és lövéseket adott le a belügyminisztérium épületére is. Decemberben pedig állítólag betört a nemzeti gárda egyik épületébe, ahonnan fegyvereket lopott.