Szelfi buktatta le a gyilkos kanadai tinédzsert

A belt worn by Cheyenne Antoine (L) can be seen as she poses with victim Brittney Gargol

Facebook selfie showing murder weapon helps convict killer
Vágólapra másolva!
Egy közösségi oldalon közzétett bejegyzés buktatta le azt a 21 éves gyilkost, aki 18 éves barátnőjével végzett. A képen ugyanis a gyilkos fegyver is feltűnik.
Vágólapra másolva!

Az eset még 2015-ben történt a kanadai Saskatchewan provincia, Saskatoon városában. A két fiatal lány, Cheyenne Rose Antoine (21) és Brittney Gargol (18) szinte elválaszthatatlan barátnők voltak. Míg egy napon Gargol-t megfojtották egy hulladéklerakónál. A rendőrség Antoine övét találta meg a lány holtteste mellett - közölte a BBC.

Egy „ferde este”

Az öve mellett a lányt az a közös szelfijük buktatta le, amin mindketten láthatók és pár órával a gyilkosság előtt készült.

A képen ugyanis kettejük mellett az öv is feltűnik, ami a gyilkos fegyver lett és Antoine viseli.

A lány kihallgatása után a rendőrség alapos gyanú miatt letartóztatta Antoine-t, mivel vallomása nem volt igazolható. A lány azt mondta, hogy egy házibuliban voltak a gyilkosság napján, ahonnan egy helyi bárba indultak. Gargol egy férfival távozott, miközben ő a nagybácsikájával beszélt meg randevút.

Antoine másnap még egy kommentet is írt barátnője személyes facebook oldalára.

Bácsikáját is megkérte, hogy biztosítson számára alibit.

Cheyenne Antoine (balra), Brittney Gargol (jobbra) és a gyilkos öv Forrás: Facebook

Egyszer talán a lelkiismeretére hallgatva bevallotta az egyik barátjának, mit tett. Azt mondta, nagyon részegek voltak és füveztek.

Nagyon összevesztek, ez vezetett a végzetes tetthez.

A lány azóta a hatóságoknak is beismerte, hogy megölte a barátnőjét, de hogy pontosan hogyan tette, arra már nem emlékszik.

Megbánta, amit tett

A lány saját bevallása szerint most komoly lelki nehézségekkel küzd. Mivel őszinte megbánást mutatott, a bíróság is enyhébben ítélkezett: 7 évet kapott gyilkosságért. Másodfokon ennél többet kapott volna, de a szavai eljutottak a bíróig.

- mondta.

Antoine ügyvédje azt is elmondta, a lány évek óta szenved el abúzust nevelőotthonokban és nevelőszülőknél egyaránt.

Nem érdemelt ilyen halált

Az áldozat hozátartozói is megszólaltak, még azelőtt, hogy Antoine-t elítélték volna.

- mondta Jennifer Gargol, Brittney nagynénje, majd azt is hozzátette, hogy egy csodálatos fiatal lány volt, aki nem érdemelt ilyen halált.