Napokig fogva tartottak egy házaspárt saját otthonukban, majd kivégezték őket

2018.01.18. 08:41

Három férfit tartóztattak le, miután egy texasi párt holtan találtak az otthonukban. Bao és Jenny Lam holttestét szombat este találták meg otthonukba, jelentette be a Harris megyei seriff hivatal.

A gyilkossággal kapcsolatban három fiatal férfit tartóztattak le, ketten közülük testvérek. Khari Ty Kendrick 23 éves, Aakiel Ricardo Kendrick 21 éves, valamint Erick Alfredo Peralta, aki mindössze 21 éves - írja a Fox News.

A balról jobbra Erick Peralta, Aakiel Kendrick és Khari KendrickForrás: Harris Megyei Sheriff Iroda

A hatóságok azután fedezték fel a házaspár holttestét, amikor a fiuk jelentette, hogy két napja nem éri el őket telefonon, és ajtót se nyitottak neki.

A rendőrök bementek a házba, ahol az első emeleten találtak meg a Lam házaspár holttestét. A házban betörés jelei látszódtak.

Jenny és Bao LamForrás: Harris Megyei Sheriff Iroda

Minden fel volt dúlva, a bútorokat felborították, a fiókokat kihúzták, a helyszín átvizsgálása és a nyomok rögzítése időbe telik majd – mondta De Gonzalez seriff. A házból lőfegyvereket, ékszereket, a házaspár autóját és más értékes tárgyakat is elvittek. Az autót, egy szürke 2016-os Porsche Panamerát vasárnap egy parkolóban hagyták.

Azt még nem lehet tudni, hogy a házaspárt pontosan mikor ölték meg. A betörés után ez bármikor megtörténhetett.

A seriffiroda kiadta a térfigyelőkamera felvételét, amin két ember látható csütörtök este 20:20-kor, akik egy fekete Lincon Navigatorral parkoltak le a Lab házaspár otthonának közelében.

A rendőrség azt mondta, hogy a videón látszik, hogy a gyanúsítottak 8:40-kor értek a Lab házaspár házához. Úgy tűnik, a garázsban kapták el a házaspárt, behurcolták őket a házba, ahol megkötözték, kirabolták, majd megölték őket.

A seriffiroda hozzáteszi, hogy a gyanúsítottak csütörtök és szombat este között többször is visszatértek a házhoz. Gonzalez seriff szerint a férfiak egyértelműen kiszemelték maguknak a házaspárt.

Jenny és Bao LamForrás: Harris Megyei Sheriff Iroda

A Lam házaspár a 70'-es években költözött az Egyesült Államokba Tajvanból. Miután beiratkoztak a főiskolára több munkát vállaltak, hogy eltartsák a családot. Később két fagyizót üzemeltettek, majd több Subway üzletet is nyitottak.
A szüleim szuperhősök voltak, akik minden lépésünkkor velünk voltak, minden mérkőzésen, előadáson, koncerten – nyilatkozta sírva a házaspár lánya, Michelle.