Megölték a már többször is halottnak mondott dzsihadistát

Vágólapra másolva!
A SITE amerikai hírszerző csoport csütörtökön az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető sajtóorgánumokra hivatkozva azt jelentette, hogy a már többször halottnak mondott Denis Cuspert német származású dzsihadista a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban halt meg szerdán.
Vágólapra másolva!

A szélsőséges szervezetek honlapjait figyelő SITE úgy tudja, hogy az Iszlám Állam számára külföldi harcosokat propagandavideókkal toborzó egykori berlini rapper, aki legutóbb az Abu Talha al-Almani nevet viselte, Garanizs településén halt meg. A terrorszervezethez köthető hírportálokon Cuspert véráztatta holttestéről készült képeket tettek közzé, ugyanakkor az Iszlám Állam maga nem erősítette meg német származású harcosának halálhírét.

Cuspertet már több alkalommal is halottnak mondták. Utoljára 2015 októberében állították washingtoni tisztségviselők, hogy amerikai légicsapás végzett a német férfival Szíriában. A ghánai-német kettős állampolgár 2010-ben tért át az iszlám vallásra. Rapperként a Deso Dogg nevet vette fel.

Egy időben széleskörű népszerűségnek örvendett, majd a radikális iszlám felé fordult, és 2014-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Cuspert a terrorszerevezet megbízásából készült számtalan videón erőszakra szólított fel és iszlamista merényletekkel fenyegetett.