Nincs felső határ a migránsoknak, ha az SPD kormányra lép

SCHULZ, Martin
Berlin, 2017. szeptember 11. Martin Schulz, a német Szociáldemokrata Párt (SPD) vezetője és kancellárjelöltje sajtóértekezletet tart Berlinben 2017. szeptember 11-én. A parlamenti választásokat szeptember 24-én tartják Németországban. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
Nincs felső határ Németországban a "menekültek" befogadásában, ha a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) ismét kormányra lép a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével - jelentette ki Martin Schulz, az SPD elnöke Bonnban a párt rendkívüli kongresszusán, amelyen eldöntik, hogy elkezdjék-e a hivatalos koalíciós tárgyalást a CDU/CSU-val.
Vágólapra másolva!

A közös kormányzásról folytatott előzetes egyeztetés eredményét összefoglaló megállapodásról "legendák" kezdtek terjedni, amelyekkel szemben az igazság az, hogy

- emelte ki Schulz.

Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

Az egyeztetés legnehezebb témája a migráció volt, a megállapodás mégis egyértelmű kiállás a menedékjog, az alaptörvényben rögzített alapjogok és a genfi menekültügyi egyezmény mellett, és ha az SPD vállalja a kormányzati felelősséget, akkor Németország

visszatérhet a humanitárius nemzetközi jogon alapuló, emberséges menekültpolitikához

- mondta a pártelnök, aki a hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett érvelt beszédében.

Ilyen kijelentések után kicsit sem lehet azon csodálkozni, hogy

a nagy múltú SPD jelenleg 18%-on áll a közvélemény-kutatások szerint.

Az Európai Parlament (EP) bukott elnöke ennek ellenére kormányozni szeretne, és megmaradt szimpatizánsait migránssimogatással próbálja megtartani.

Európa biztonsága „természetesen" kicsit sem érdekli őt,

a lényeg, hogy az illegális bevándorlók miután német állampolgárságot kapnak, majd a szocialistákra szavazzanak.