Rendőrökre lőtt a volt polgármesterjelölt Odesszában - videó

2018.01.21. 11:10

Két civilt és egy rendőrt ölt meg tűzharcban egy körözött bűnöző Odessza központjában. A lövöldözővel végül a rendőrök végeztek.

Mindez még péntek délután történt. Az összesen négy halálos áldozattal járó lövöldözés akkor tört ki, amikor a rendőrök megpróbáltak letartóztatni egy körözött bűnözőt. A lakossági bejelentésre kiérkező három rendőr a korábbi lakásán találta meg a bujkáló férfit, aki nyomban rájuk lőtt.

A tűzharc az utcán folytatódott, a garázdaság miatt körözött férfi mindhárom rendőrt súlyosan megsebesítette. Az egyik a kórházba szállítás után meghalt.

A percekig tartó lövöldözés során két civil is. Egyikük egy szomszéd – feltételezhetően a férfi bűntársa –, aki megpróbálta lefegyverezni a lövöldözőt. A másik áldozat egy arra járó, szolgálaton kívüli biztonsági őr, aki a rendőrök segítségére sietett.

A körözött férfit végül az erősítésként kiérkező bevetési csoport tagjai terítették le.  

A hatóságok két embert őrizetbe vettek a helyszínen, akik egy kisebb műhelyt üzemeltettek régi fegyverek átalakítására.

Odessza Ukrajna egyik legfontosabb városa.Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

Az Obozrevatyel értesítései szerint a rendőrökre tüzet nyitó férfi Valentin Dorosenko ismert orosz hátterű aktivista volt, aki korábban polgármesterjelöltként is indult az odesszai választásokon.