Akkora hóvihar van Japánban, hogy járatokat kellett törölni

Japán, hó, havazás
Szandzso, 2018. január 12. Utasok hagynak el egy hóakadály miatt megrekedt vonatot a Niigata prefektúrabeli Sandzso térségében 2018. január 12-én. A fűtött szerelvény tizenöt órán át vesztegelt, mielőtt megtisztították a sínpárt a közel nyolcvan centiméteres hótakarótól. Ez idő alatt a mintegy 430 utas több mint felét autóval érkező hozzátartozók hazavitték. (MTI/AP/Kyodo/Takekuma Szuo)
Vágólapra másolva!
Felfüggesztettek 278 járatot Japán főbb légitársaságai. A Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA) a legmagasabb fokú riasztást adta ki csaknem az egész fővárosi régióra.
Vágólapra másolva!

A JMA

utoljára négy évvel ezelőtt adták ki a legmagasabb fokú riasztást.

A Japánt 2014 februárjában sújtó hóviharban hat ember vesztette életét, több mint ezren megsérültek.

A JMA előrejelzése szerint a hótakaró akár a

félméteres vastagságot

is elérheti a Honsú szigetén található Tóhoku északkeleti régióban, míg az ország nyugati és déli részén húsz centiméter vastag hó várható.

Hóakadály miatt megrekedt vonat a Niigata prefektúrabeli Sandzso térségében január 12-én Forrás: MTI/AP/Kyodo News/Takekuma Szuo

A legmagasabb fokú riasztás és a további sűrű havazásokra vonatkozó előrejelzések miatt 278 járatot függesztettek fel a Haneda és Narita tokiói nemzetközi repülőtereken.

Az NHK japán állami műsorszolgáltató szerint a Tokió és Jamanasi, Csiba, Tocsigi, Nagano és Sizuoka prefektúrák között közlekedő több mint száz vonatjáratot függesztettek fel. Az NHK korábbi beszámolója alapján az elmúlt évek egyik legsúlyosabb hóviharának következtében több tucatnyian sérültek meg és több száz közlekedési balesetet jelentettek Tokióban és környékén.