Újraindul a kutatás az eltűnt maláj utasszállító roncsai után

Maláj gép, eltűnt repülőgép, egy ausztrál tengerész figyeli a vizet a roncsok után kutatva
This handout photo taken on March 28, 2014 and released on March 31 shows Able Seaman Marine Technician Matthew Oxley (L) keeping watch onboard the HMAS Success while the ship is deployed in search of missing Malaysia Airlines flight MH370 in the Indian Ocean. No time limit will be imposed on the search for MH370 because the world deserves to know what happened, Australian Prime Minister Tony Abbott said on March 31, as a ship equipped to locate the plane's "black box" prepared to set sail. AFP PHOTO / AUSTRALIAN DEFENCE / ABIS JULIANNE CROPLEY ----EDITORS NOTE ----RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / AUSTRALIAN DEFENCE / ABIS JULIANNE CROPLEY" NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Újraindult a kutatás a csaknem négy évvel ezelőtt vélhetően az Indiai-óceán felett eltűnt maláj utasszállító roncsai után - jelentette be kedden a maláj közlekedési hatóság Kuala Lumpurban.
Vágólapra másolva!

A délkelet-ázsiai ország a Reuters hírügynökség beszámolója szerint abban állapodott meg az Ocean Infinity nevű amerikai céggel, hogy

akár 70 millió dollárt is fizet, ha 90 napon belül megtalálják a gép maradványait.

Az Ocean Infinity Seabed Constructor nevű hajója január 3-án hajózott ki a dél-afrikai Durban kikötőjéből. A Reuters úgy tudja, hogy a hajó már el is érte az óceánnak azt a pontját, ahol ausztrál szakemberek szerint az utasszállító a vízbe csapódott.

Két éven át keresték a roncsokat

A Malaysia Airlines MH370-es járata 2014 márciusában Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén; többségük kínai volt.

A gép máig tisztázatlan körülmények között eltűnt.

Az ügy a repülés történetének egyik legnagyobb rejtélye.

Egy ausztrál tengerész figyeli a vizet a roncsok után kutatva 2014-ben Forrás: AFP/Abis Julianne Cropley

Ausztrália, Kína és Malajzia két éven át kutatott a gép roncsai után, de miután azon a 120 ezer négyzetkiloméres területen, ahol szakértők szerint a gép lezuhant, semmit sem találtak, leállították a keresést.