Ételmérgezésbe halt bele egy magyar turista Thaiföldön

2018.01.23. 07:55

Ételmérgezésben halt meg egy magyar turista Thaiföldön pénteken. Négy barátjával egy svédasztalos vacsorán vett részt egy luxushotelben, ezután lett rosszul.

Súlyos ételmérgezésbe halt bele egy magyar turista Thaiföldön - írja a Bors. A lapnak a külügyminisztérium megerősítette, hogy az elhunyt négy barátjával nyaralt a thaiföldi Pattayában. A hotelben egy svédasztalos vacsorán vettek részt, ezt követően pedig mindannyian rosszul lettek.

- Egyikük többszöri újraélesztés után a kórházba szállítást követően röviddel elhunyt. A halál oka feltehetően ételmérgezés vagy ételallergia miatt bekövetkezett szívleállás – tudta meg a Bors a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztályától.

Többen rosszul lettek a csoportból

A magyar csoport tagjait a thaiföldi magyar nagykövetség közbenjárásával egy bangkoki nemzetközi kórházba szállították, ahol ellátták őket, és már el is hagyhatták az intézményt. A kórház tájékoztatása alapján valamennyien ételmérgezést kaptak. Azt majd a csak a boncolás fogja tisztázni, hogy a szerencsétlenül járt utazóval ételallergia vagy ételmérgezés végzett.

A lap a követség információi alapján azt írja, hogy egy szervezett utazás keretében több magyar is tartózkodik a szállodában, akik közül sokan szintén rosszul lettek a péntek esti vacsorát követően.