Fegyveresek támadtak egy segélyszervezet irodájára Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Fegyveresek megtámadták szerdán a Save the Children nemzetközi segélyszervezet irodáját Afganisztán keleti részén, négy ember meghalt, 14 ember megsebesült - közölték helyi tisztviselők. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.
Vágólapra másolva!

Az afgán biztonsági erők felvették a harcot a támadókkal a pakisztáni határ közelében található Nangarhar tartomány székhelyén, Dzsalalábádban.

Az afgán biztonsági szolgálat tagjai a Save the Children nemzetközi segélyszervezet irodájánál Forrás: MTI/EPA/Ghulamullah Habibi

Attaullah Hugjani tartományi szóvivő elmondta, előbb egy öngyilkos merénylő működésbe hozta a testére erősített pokolgépet a szervezet irodájának épülete előtt. A robbanásban számos közelben parkoló jármű lángba borult. Ezután fegyveresek törtek rá az irodára.

Eddig robbantásos támadásban eddig 4 ember meghalt és 14-en sebesültek meg.

Magukat megnevezni nem kívánó források szerint mintegy százan dolgoznak az irodában. A környéken számos ilyen szervezetnek van hivatala, de kormányhivatalok is találhatók ott.

Elképzelhető, hogy nem is a Save the Children volt az igazi célpont.

Szemtanúk elmondták, hogy a környéken még mindig fegyverropogás hallatszik.

A Save the Children egyike a legnagyobb segélyszervezeteknek Afganisztánban. A nem kormányzati szervezet számos afgán tartományban tevékenykedik évtizedek óta, főképpen az egészségügy és az oktatást területén nyújt támogatást gyerekeknek és anyáknak. A merénylet elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett.