Kisiklott egy személyvonat Milánó közelében

Még nem tudják, mi okozta a balesetet
Vágólapra másolva!
Kisiklott egy személyszállító vonat csütörtök reggel az észak-olaszországi Milánó közelében, a balesetnek legalább három halálos áldozata van, öten súlyosan megsérültek, a hatóságok befejezték a mentést - közölték hivatalosan.
Vágólapra másolva!
Mentőalakulatok tagjai az észak-olaszországi Milánó közelében történt vonatbaleset helyszínén Forrás: MTI/EPA/ANSA/Flavio Loscalzo

Az olasz hatóságok százra teszik a könnyebb sérültek számát.

A Trenitalia észak-olaszországi vasúti társaság szerelvénye Cremona városából Milánó központjába tartott, tele a reggel munkába siető utasokkal, amikor a Pioltello és Segrate közötti szakaszon a baleset bekövetkezett. Szemtanúk szerint a hat kocsiból álló szerelvény mozdonya és az első kocsi áthaladt egy váltón, és a szerelvény két utolsó kocsija is a sínen maradt. A közbülső kocsik azonban leugrottak a sínekről, s ez utóbbi kocsikban szorult benn számos utas.

Még nem tudják, mi okozta a balesetet Forrás: MTI/EPA/ANSA/Flavio Loscalzo

A Corrierre információi szerint három nő vesztette életét a balesetben, 46-an vannak kórházban, közülük öt sérült állapota kritikus. Egyes információk szerint az egyik súlyos sérült a kórházban meghalt, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

A milánói rendőrparancsnok azt mondta, hogy kihallgatják a vonatvezetőt. Az első vizsgálatok azt mutatják, eltörött a sín vagy a váltó romlott el. A vasúti társaság szóvivője azt mondta, hogy a szerelvény normális sebességgel haladt az állomás felé.