Németország példát vehetne Orbán Viktor politikájáról

AfD parliamentary group PORTRAIT single head shot AfD Alternative fuer Deutschland Martin Hess, member of the AfD parliamentary group in the 19th legislative period of the Bundestag (federal parliament), photographed at the Bundestag in Berlin, Germany, 5
Martin Hess, member of the AfD parliamentary group in the 19th legislative period of the Bundestag (federal parliament), photographed at the Bundestag in Berlin, Germany, 5 October 2017. Photo: Michael Kappeler/dpa
Vágólapra másolva!
Martin Hess német parlamenti képviselő szerint a magyar választás nem közömbös Európa számára, különösen a migrációs politika tekintetében.
Vágólapra másolva!

Az M1 aktuális csatornának a hétfőn sugárzott interjúban a berlini törvényhozás alsóházába az Alternatíva Németországnak (AfD) színeiben bejutott politikus úgy fogalmazott: az a politika, amit Orbán Viktor folytat, vitathatatlanul jobb más országokénál; az a politikus, aki hozzá hasonlóan szívén viseli a biztonságot, annak figyelembe kell vennie az ő megfontolásait.

Martin Hess Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Michael Kappeler

Martin Hess értetlenségének adott hangot a Magyarország elleni támadások miatt, hiszen az ország betartotta az európai unió hatályos szabályait.

– fogalmazott.

Arról, ahogyan a terrortámadások ellen Németországban védekeznek, a politikus úgy nyilatkozott, "az a baj, hogy

mi nem az okokat szüntetjük meg, hanem a tüneteket próbáljuk meg kezelni.

A betonblokkok csak látszatintézkedések; ahelyett inkább az iszlamista terroristákra kellene koncentrálni, a német lakosság biztonsága érdekében".

Kiemelte: először is arra kell koncentrálni, hogy a határainkat megvédjük. Aki személyi okmányok nélkül szeretne bejönni, vagyis nem tudjuk, kicsoda, és nem zárhatjuk ki, hogy újabb terroristák szeretnének bejutni, ezt többet nem szabad megengedni – fogalmazott.