Trump nagyszabású katonai díszszemlével ünnepelné az amerikai hadsereget

2018.02.07. 10:04

Az Egyesült Államokban a Pentagon (védelmi minisztérium) azt tervezi, hogy katonai díszszemlével ünneplik majd a hadsereget.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közleményben tudatta, hogy Donald Trump elnök felkérte a Pentagont, vizsgálja meg a lehetőségét egy rendszeres katonai díszszemlének, amellyel az ország kifejezné tiszteletét a katonái iránt.

Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia államfők a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett párizsi katonai parádénForrás: AFP/Joel Saget

Trump hihetetlen mértékben támogatja Amerika nagyszerű katonáit, akik nap mint nap életüket kockáztatják országuk biztonságáért. Ezért felkérte a védelmi minisztériumot, hogy vizsgálja meg, hogyan lehetne olyan ünnepséget rendezni, amelyen minden amerikai kifejezheti a katonák iránti nagyrabecsülését - közölte a szóvivő.

A The Washington Post arról írt, hogy az elnök a katonai felső vezetők tanácskozásán kifejtette azon óhaját, miszerint a franciaországi Bastille Nap alkalmával rendezett katonai felvonuláshoz hasonló ünnepséget szeretne az Egyesült Államokban is.

Trump tavaly részt vett a július 14-i nemzeti ünnepen tartott párizsi katonai díszszemlén.

Az amerikai elnökre nagy hatást gyakorolt a párizsi díszszemle, és már szeptemberben jelezte, hogy az Egyesült Államokban is szívesen látna hasonló ünnepséget.