Van élet a Marson - jósolta III. Tyimka

Vágólapra másolva!
A tavasz beköszöntének időpontján kívül a gondozók egyúttal azt is megkérdezték III. Tyimkától, hogy találnak-e az emberek életet a Marson.
Vágólapra másolva!

A III. Tyimka névre hallgató mormota ketrece előtt minden évben több százan gyűlnek össze február első napjaiban a Harkiv megyei Hajdar városka állatkertjében. A nagyközönség arra kíváncsi, hogy

a téli álmából ébredő, és ilyenkor támadt sikeres jóslatairól közismert rágcsáló milyen előrejelzéssel áll elő az aktuális évre.

III. Tyimka, a jóstehetséggel megáldott ukrán mormota Forrás: Origo

A sokadalmat ezúttal az sem zavarta, hogy Tyimka az idei meleg télvíz idejére nem szenderedett álomba. A kialvatlan mormota ennek ellenére ezúttal is belement a játékba, és az elébe kínált (l)ehetőségek közül a hatos számú tálkát választotta.

Ez azt jelenti, hogy a tavasz pontosan 6 hét múlva fog beköszönteni az idén.

A hajdari állatkertben az is bevett szokás, hogy a kikelet eljövetelén túl egy másik témában is kikérik a mormota véleményét.

- mondta Ljudmila Dola, a Harkivi Sajtóklub szóvivője (valójában a rakéta - Elon Musk Teslája -nem a Marsra indult, csak elhalad a közelében).

Az elébe tett két alma közül a mormota azt választotta, amely az „igen" feliratot rejtette.

III. Tyimka az előző években már több ízben is sikerrel eltalálta a jövőt.

Két éve a dollár nyári árfolyamát jósolta meg, tavaly pedig az ukrán vízummentességet jelezte előre.

A hajdari mormota immár legendává vált, melynek elismeréséül nemrég egy emberi nagyságú szobrot is kapott – írja az Unian.