Elzavarták a terroristáknak hízelgő, muszlim kendős énekest a The Voice-ból

Vágólapra másolva!
Akárhogy is próbálkozott, nem maradhat a legnépszerűbb francia zenei vetélkedőben a muszlim fejkendőben éneklő, 22 éves Mennel Ibtissem. Kiderült: aljas, a terroristákat védő, gyalázatos mondatokat írt a twitteren. Utána persze megijedt, bocsánatot kért, majd arról beszélt, hogy ő így francia meg úgy francia, szereti Franciaországot, satöbbi, satöbbi, de a közfelháborodás elsodorta. Nem várta meg, amíg a vezető francia kereskedelmi televízió, a TF1 kidobja a The Voice-ból, megelőzte a kirúgást, és úgymond önként távozott a versenyből. A The Voice legutóbbi adását 6 millióan nézték szombat este Franciaországban. (A műsor Magyarországon is sikeres volt, a TV2-n ment, ezt a versenyt nyerte meg Pál Dénes.) De nézzük meg, milyen gyomorforgató dolgokat írogatott Mennel Ibtissem!
Vágólapra másolva!

Miután Mennel Ibtissem ismertté vált a The Voice-ban, Twitterét is egyre többen kezdték nézegetni. A muszlim fejkendőben éneklő, 22 éves lány a másfél évvel ezelőtti, nizzai dzsihadista merénylet után arról bölcselkedett, hogy nem terrrortámadás volt, hanem muszlimellenes összeesküvés, mert illogikus, hogy egy terrorista magával viszi a személyi igazolványát. Mint ismert, Nizzában egy muszlim terrorista egy lopott furgonnal a francia nemzeti ünnepen a tömegbe hajtott. 87 embert megölt, 458-an megsérültek. Az áldozatok hozzátartozói azonnal követelték a terroristákat mentegető lány kidobását a versenyből.

Mennel Ibtissem a francia Voice-ban

Ha lehet fokozni, a Saint-Etienne-du-Rouvray-i muszlim terrortámadás után még aljasabb dolgokat írt a Twitteren Mennel Ibtissem. Szerinte nem azok a terroristák, akik elvágták a 86 éves pap torkát és apácákat vertek össze, hanem a francia kormány.

Később az is kiderült, hogy Facebook oldalán éltetett egy terroristabarát NGO-t, amelyik dícsérte az Iszlám Államot. Az egyik képen pedig ölelkezik egy olyan muszlim férfivel, aki nyíltan francia-, keresztény- és zsidóellenes, és a párhuzamos muszlim társadalom kialakításáért küzd Franciaországban. Szintén támogatta a terroristabűnöket relativizáló lány Tarik Ramadant, a fundamentalista történészt, akit letartóztattak, mert megerőszakolt két nőt.

Az egyik francia újság egyébként kiderítette, hogy Mennel Ibtissem meghamisította annak a dalnak a szövegét, amit a The Voice-ban énekelt és amivel továbbjutott. Leonard Cohen Halleluja című csodálatos dalát adta elő, az első strófát angolul, az ismert szöveggel. A második versszakot viszont arabul. Ez önmagában természetesen nem lenne probléma, az viszont igen, hogy átírta a szöveget, és az eredetivel nem egyező, muszlim, vallásos verzió szövegét énekelte.

Mennel Ibtissem aztán megelőzte a TF1 nyilvánvaló döntését. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy elzavarják, ezért a konkrét kirúgást megelőzve, visszalépett a versenytől.