Rosszabbodott Henrik herceg, a dán királynő férjének állapota

2018.02.11. 16:45

Rosszabbodott Henrik herceg, a dán királynő férjének állapota, akit január közepe óta tüdőgyulladással ápolnak és kezelésekor jóindulatú tüdődaganatot fedeztek fel nála - közölte a dán királyi palota.

83 éves édesapja romló egészsége miatt Frigyes koronaherceg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja a phjongcshangi téli olimpiáról visszatért Koppenhágábaés meglátogatta őt a helyi Ringshospitalet kórházban. 

Dániába érkezett a francia származású herceg egyik húga is, aki egy franciaországi zárdában él - erősítette meg vasárnap a dán királyi palota az Ekstra Bladet helyi lapnak.

II.Margit dán királynő és férje, Henrik herceg 2014-ben.Forrás: AFP/Str

Henrik herceget január közepén szállították kórházba, mert egyiptomi pihenésük alatt fertőzést kapott.
A királyi palota szeptemberben jelentette be, hogy a herceg demenciában (időskori szellemi hanyatlásban) szenved, és tovább csökkentik kötelezettségeit. 2016-ban már korlátozták hivatalos megjelenéseit.

Margit hercegnő, a későbbi uralkodó 1967-ben kötött házasságot Henri de Laborde de Monpezat francia diplomatával, aki ennek révén Henrik herceg lett. Két fiúgyermekük született.

Frigyes koronherceg, a királyi pár idősebb fia és két gyermeke a négy közül.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Van Katwijk