Hat embert késelt meg Párizsban egy részeg férfi

2018.02.14. 15:02

Egy 17 éves részeg fiatal okozott pánikot kedd este Párizs egyik északi negyedében, amikor néhány perc alatt hat ember megkéselt. A támadót a térfigyelő kamerák segítségével két órával a támadássorozat után elfogták.

A részeg férfi este fél 12-kor késsel támadt a járókelőkre, majd gyalog elmenekült. A támadásban öten megsérültek, a hatodik embert a vastag kabátja megvédte a karját ért szúrástól. Az öt embert könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, egyikük sincs életveszélyben.

Az áldozatait úgy tűnik, teljesen véletlenszerűen választotta ki, de a nyomozás még csak most kezdődött" - mondta egy rendőrségi forrás.

A térfigyelő kamerák rögzítették a támadás egy részét, a felvételek alapján a rendőrök rájöttek a férfi útvonalára, majd riasztották a városrészben járőröző valamennyi rendőrt, aminek köszönhetően hajnali 1 óra után egy bérház lépcsőházában elfogták a támadót. A kést az egyik szomszédos utcában találták meg.

A férfinak ki kell józanodnia, ezért várhatóan szerda délután hallgatják ki a nyomozók. Egyelőre nem tudni, hogy miért támadott.