Soros György embere irányítja az ENSZ migrációs politikáját

Louise Arbour, Soros György
Kitől kap díjat Louise Arbour? A főnökétől
Vágólapra másolva!
Hetek óta forró téma az ENSZ készülő migrációs dokumentuma, amelynek a kiindulási pontja, hogy a bevándorlás kívánatos dolog. A magyar kormány ezzel szemben azt mondja, hogy a migrációt meg kell állítani. Érdekes vita lesz, de még ennél is érdekesebb, hogy vajon mi köze Soros Györgynek a világszervezet migrációs politikájához. A helyes kérdés nem mi, hanem ki: Louise Arbour különleges képviselő.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ éppen vitát kezdeményez arról, hogy milyen legyen a világszervezet migrációs politikája. Legalábbis ez a hivatalos szöveg. A valóság ezzel szemben az, hogy bár a vita még el sem kezdődött, a végeredmény, a döntés már rég megszületett.

Magyarul, ami most zajlik, az mind hazugság.

Mindezt tudhatjuk abból is, hogy az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres nemrégiben hosszasan értekezett arról, hogy a migráció hasznos, szükséges, megállíthatatlan, sőt, gyakorlatilag minden földi jó forrása. Vagyis az ENSZ főtitkára kihirdette egy olyan vita végeredményét, ami még el sem kezdődött. Köszönjük!

Ezt követően február 5-én az ENSZ kiadta az úgynevezett vitaindító anyagát. Ennek az anyagnak az elkészítésénél természetesen szintén kikérték a migrációt támogató főtitkár véleményét. A történet most lesz igazán színes, ugyanis a főtitkár nevében bizonyos Louise Arbour, a migrációért felelős különleges képviselő készített egy dokumentumot, aminek már a címe is beszédes:

És, hogy Louise Arbour mit gondol a migrációról? Nos, az általa készített dokumentumban a következőket olvashatjuk:

  • Népszerűsíteni kell a migrációt, és hangsúlyozni a pozitív hatásait.
  • Segíteni kell a migránsok családegyesítését.
  • Félrevezető a migrációt önmagában fenyegetésként kezelni. A migráció ellen meghozott biztonsági intézkedések aggodalomra adnak okot, és veszélyeztetik a migránsok (!) biztonságát.
  • Megbízható útvonalakat kell kialakítani olyan migránsok számára, akik nem minősülnek nemzetközi menekültnek, de leküzdhetetlen akadályokkal néznek szembe az otthonukba való visszatérésnél.

Louise Arbour egy kanadai származású hölgy, aki korábban a Soros György által pénzelt brüsszeli székhelyű Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt.

A Nemzetközi Kríziscsoport tevékenysége több szempontból is aggályos, pénzügyi hátterét pedig a Nyílt Társadalom Alapítvány biztosítja.

Soros György jelenleg is a Nemzetközi Kríziscsoport igazgatóságának tagja, de fiát, Alexander Sorost is ott találjuk a kuratóriumi tagok között.

Soros György személyes jelenléte nem is olyan meglepő, ha megnézzük a szervezet tevékenységét. A Nemzetközi Kríziscsoport mindig a válságtól sújtott országokban jelenik meg, hogy befolyásolja a létrejövő tárgyalások menetét, és beavatkozzon az országok belügyeibe.

Az ENSZ migrációs csomagját előkészítő Louise Arbour közel öt évig töltötte be a Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatói pozícióját. Munkásságáért Soros György személyesen tűntette ki a Közép-Európai Egyetem (CEU) Nyílt Társadalom díjával 2010-ben.

Kitől kap díjat Louise Arbour? A főnökétől Forrás: DPA

A díjat olyan személyek vehetik át, akik munkájukkal a nyílt társadalom kialakulásához kiemelkedő módon járultak hozzá, ami a szélsőségesen liberális nézeteket valló Arbourról mindenképpen elmondható. Ehhez elég egy három évvel ezelőtti interjúját idézni, ahol kanadai állami hírügynökségnek érvelt amellett, hogy

Mindez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Soros-birodalom embere, akit Soros György személyesen jutalmazott, áll az ENSZ Migrációs Csomagja mögött.

És van itt még valami. Az ENSZ tagállamainak vitája után, a kitárgyalt migrációs csomagot - még az elfogadás előtt - megküldik a Nemzetközi Migrációs Konferencia főtitkárának, aki - micsoda véletlen - szintén nem más, mint Louise Arbour, és aki az utolsó egyeztetésen szintén befolyásolni tudja azt, hogy mi kerül a dokumentumba.

Vagyis Soros György embere ott van, amikor a migrációról szóló vitát elindítják, és ott van, amikor a vitát lezárják, a kör tehát bezárult.

A magyar kormány már többször elmondta, hogy komoly aggályai vannak az ENSZ migrációs politikájával kapcsolatban. A ENSZ ugyanis a migrációt egy hasznos és megállíthatatlan jelenségnek tekinti, a magyar kormány ezzel szemben a migrációt rossz és veszélyes folyamatnak tartja. A magyar kormány szerint ugyanis a migráció megállítható, és meg is kell állítani.