Homo sorosensust teremtene az Európa Tanács jogi biztosa

Vágólapra másolva!
A "homo sorosensus", azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezett Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban - írta hirado.hu. Muiznieks úgy fogalmazott: ez az új ember hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján. Muiznieks többször is bírálta a magyar kormányt, legutóbb a "Stop Soros" törvénycsomag miatt.
Vágólapra másolva!

A hírado.hu szerint a Nyílt társadalom emberének születése címmel publikált tanulmányt 2009-ben az ET emberi jogi biztosa, amelyben

egy új embertípus, a "homo sorosensus" létrehozásának szükségességéről értekezik.

Az Open Society című nemzetközi Soros-hírlevélben úgy fogalmaz: "sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember - a homo sorosensus - hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján" - idézi a hirado.hu.

Nils Muiznieks szerint meg kell teremteni a homo sorosensust Forrás: hírado.hu

Muiznieks csalódott volt

Azt írják, a dokumentumban Nils Muiznieks részletesen ismerteti a "Soros embertípus" személyiségjegyeit. Muiznieks azt írta: a "homo sorosensus" a közép-európai egyetemen (a Soros-egyetemen), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a "Soros embertípus" nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

A portál felidézi, az emberi jogi biztos tanulmányában mérleget von a Soros Alapítvány 1989 és 2009 közötti célkitűzéseivel, eredményeivel, majd leszögezi, hogy a nyitott társadalom kialakítása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe. Azt is megállapítja,

a "homo sorosensus" nem fog belovagolni a fehér lovon, végül kijelenti: nem szabad lemondani létrehozásának eszményéről.

Szerinte tovább kell erősíteni egyes személyeket és csoportokat, amelyek már most is a nyílt társadalomért küzdenek, de olyanok számára is vonzóbbá kell tenni, akik dühösek, vagy kiábrándultak az átmenet miatt - közölték.

Soros György feltétlen és kritikátlan híve Európa Tanács emberi jogi biztosa Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

Az emberi jogi biztosnak nem ismeretlen a Soros szervezetek tevékenysége, korábban a Soros Alapítvány lettországi programigazgatója, később igazgatóságának tagja volt.

Magyarországot többször is támadta a migrációval kapcsolatos álláspontja miatt.

A napokban a Stop Soros törvénycsomagot kritizálta. Közleményében külön kiemelte, hogy a kormányzati retorika megbélyegez olyan, Soros György által alapított, vagy vele kapcsolatba hozható szervezeteket, amelyek "színvonalas és fontos emberi jogi munkát végeznek Magyarországon" - tették hozzá.

A Fidesz erre úgy reagált: Nils Muiznieks Soros György embereként támadásba lendült a Stop Soros törvénycsomag ellen, mégpedig azért, mert a jogszabály alkalmas a migráció megállítására. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt is hozzátette: "Ők pedig a Soros-terv részeként milliókat akarnak Európába és Magyarországra hozni, millió migránst Afrikából és a Közel-Keletről".