Hüllőket és tarantulát ettek, kobravérrel öblítettek

2018.02.19. 16:35

Vérben úszva, megdöbbentő módszereket tanultak a dzsungelben való túlélésről amerikai tengerészgyalogosok a Cobra Gold nevű túlélő táborban, Thaiföldön - számolt be róla a brit sajtó.

Harminchét éve szervezik meg a Ázsia legnagyobb katonai túlélő gyakorlatát. Több ezer katona érkezik ilyenkor kiképzésre az Egyesült Államokból, Thaiföldről és más országokból. A gyakorlat célja, hogy fokozza a biztonsági erők együttműködését, fejlessze a békefenntartó erőket, valamint, hogy humanitárius segítségnyújtók és a katasztrófaelhárító csapatok készségéinek szintjét fenntartsa. - írja a The Sun.

Az amerikai tengerészgyalogos egy kobra vérét isszaForrás: Reuters

A katonák a kobravér fontosságán és a különféle hüllők megfelelő elfogyasztásán kívül, megtanulhatták azt is, hogy hogyan kell a skorpiók és tarantulák mérgét eltávolítani fogyasztás előtt.

A tarantula is a kötelező menü része voltForrás: EPA

A túlélés legfontosabb kulcsa, hogy tudjuk, mit együnk - mondta a gyakorlatot vezető thai kiképző, aki szemtanúja volt, amikor a katonák egy nyers gekkót harapdáltak.

A katonák különféle hüllőket sütöttek megForrás: EPA

Az egyik tengerészgyalogos elmondta, igencsak szokatlan volt kígyók vérét inni.

Megismerhették azt is, hogy hogyan lehet vizet szerezni és, hogy milyen növényeket szabad megenni a vadonban.

Az idei gyakorlat 6800 amerikait vonzott, amely a tavalyi év részvételének kétszerese.

Összesen 29 ország több mint 11000 katonája nevezett be az idei eseményre. A fő résztvevők Thaiföld, az Egyesült Államok, Szingapúr, Dél-Korea, Indonézia, és Malajzia voltak.