Üzenetben írta meg, hogyan öli meg az újságírónőt a milliárdos

2018.02.20. 16:37

Újabb részletek derültek ki Kim Wall svéd újságírónő brutális meggyilkolásával kapcsolatban. Olyan üzenetek kerültek elő, melyeket Peter Madsen dán milliárdos-feltaláló írt barátnőjének beteg fantáziáiról, melyekben meggyilkol egy nőt a hajóján. Ő, vagyis Madsen az, akit a gyilkossággal vádolnak. 

A brit Bussiness Insider számolt be róla, hogy olyan üzenetek kerültek elő Peter Madsen dán milliárdos tengeralattjáró fejlesztő volt barátnőjétől, melyben

a férfi részletesen leírja, hogyan gyilkolna meg egy nőt.

Kim Wall újságírónőt tavaly augusztusában látták utoljára élve, amikor Madsennel szeretett volna interjút készíteni. A rövidre tervezet útról viszont csak Madsen tért vissza élve. Ahogy azt az Origo is megírta, a nőt a saját maga által épített tengeralattjárójára hívta, ahol meggyilkolta, feldarabolta, majd a tengerbe dobta. Később a hajót is elsüllyesztette.

NautilusForrás: AFP/Peter Thompson

A nő testének darabjait később találták meg a kutatóegységek. 

Kim WallForrás: AFP/Tom Wall

A most napvilágra került üzeneteket az exbarátnő pár nappal azelőtt kapta, hogy Wall Madsen hajójának fedélzetére lépett. Az üzeneteket May Jeong tette közzé a Wired magazinban. Jeong a nőt csak egy volt barátként, szexuális partnerként írta le. 

Madsen és a volt barátnő üzenetváltásaiból kiderült, hogy a férfi egész pontosan tudta mit tesz és hogyan, leírta azt is, hogy baráti módon hívja meg a nőt a hajóra, csavarhúzóval és más szerszámokkal megkínozza, majd kivégzi. 

Peter MadsenForrás: Scanpix Denmark/AFP/Bax Lindhardt

A barátnő nem vette komolyan Madsen üzenetét, azt hitte, ez is csak az őrült férfi egyik játéka, hogy fantáziáit kiélje. 

Madsent gyilkossággal vádolja a koppenhágai bíróság, tárgyalása márciusban lesz.