Egymillió ember mozdul meg a hétvégi hadgyakorlaton

National Bolivarian Armed Forces Venezuela Military Caracas August 2017 National Bolivarian ARMED FORCES venezuela bolivia
A békére készülnek
Vágólapra másolva!
Venezuelában nagyszabású hadgyakorlatot tartanak a hétvégén, majdnem egymillió ember részvételével – jelentette be kedden a caracasi vezetés.
Vágólapra másolva!

A súlyos gazdasági és politikai válsággal küszködő dél-amerikai állam elnöke, Nicolás Maduro azt követően rendelte el a manővert, hogy Tarek William Saab főügyész támadás előkészítésével meggyanúsította a szomszédos Kolumbiát. Az Egyesült Államok szövetségesének számító bogotái kormány tagadta ezeket az állításokat.

Vladimir Padrino venezuelai védelmi miniszter szerint a hadgyakorlatra azért van szükség, mert országát háborús politikát űző imperialisták fenyegetik.

A békére készülnek Forrás: AFP/Xinhua/Avalon/NurPhoto/Boris Vergara

A manővert a dél-amerikai ország nyolc stratégiai fontosságú régiójában tartják meg 150 ezer katona és tartalékos, 328 ezer milicista, valamint a kormányzati szervezetek félmillió tagjának a részvételével.

Padrino kiemelte: „A békére készülünk, országunk sosem fog agressziót vagy támadást indítani egyetlen szomszédja ellen sem”.