Floridai lövöldözés: A gyáva rendőr megmenthette volna a lemészárolt gyerekeket

Florida, floridai lövöldözés, Parkland város középiskolája
PARKLAND, FL - FEBRUARY 14: People walk out of a hotel where students were quickly taken after a mass shooting at the Marjory Stoneman Douglas High School where at least 17 people were killed, on February 14, 2018 in Parkland, Florida. Police arrested the suspect after a short manhunt and have identified him as 19 year old former student Nikolas Cruz. Mark Wilson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az egyik floridai rendőr kiment az iskolához, ahol a 19 éves Nikolas Cruz lövöldözni kezdett, mégsem tett semmit – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Scott Israel megyei seriff szerint Scot Peterson seriffhelyettes felmondott, miután felfüggesztették tisztségéből. Peterson ugyanis a kampuszon volt, felfegyverkezve, amikor a parklandi gimnáziumban elkezdődött a lövöldözés. Felvétel is van arról, hogy az első lövések után körülbelül 90 másodperccel megérkezett az épülethez, majd körülbelül négy percen át csak állt előtte. A mészárlás még két percig tartott.

– mondta a seriff.

"Bemegy, megkeresi a gyilkost, megöli a gyilkost" – tette hozzá a seriff arra a kérdésre, hogy mit kellett volna tennie Petersonnak. Utóbbi nem tudta megindokolni, miért nem avatkozott közbe és nyilvánosan sem kommentálta a történteket.

17-en haltak meg a Marjory Stoneman Douglas gimnáziumban Forrás: AFP/Mark Wilson

Egyelőre nem tudni, emelnek-e vádat ellene.

Az amerikai iskolákhoz ki szoktak rendelni egy rendőrtisztet, aki a biztonságért és a bűnmegelőzésért felel. Peterson 2009 óta dolgozott a gimnáziumban.