Engedélyeznék a kisállattartást az ukrán börtönökben

ukrajna, börtön, kisállat, macska
Vágólapra másolva!
Először csak akváriumi díszhalakat, s ha beválik, akár macskákat és kutyákat is tarthatnak majd celláikban az ukrán fegyencek.
Vágólapra másolva!

Az ukrajnai börtönpszichológusok szerint pozitív kihatással lenne az elítéltek társadalomba történő visszailleszkedésére, ha cellatársaikon kívül más élőlényekről gondoskodhatnának. Ez ugyanis fejlesztené a felelősségtudatukat, és a környezetük iránti kötődésüket.

Egyelőre nem tudni, mi az állatvédők véleménye az állatok börtönbe zárásáról Forrás: rian.com.ua

Az igazságügyi tárca szakembereinek kezdeményezése a kezdeti szakaszban elsősorban az előzetes letartóztatásban lévőkre terjedne ki. Először a műanyag akváriumokban tartott halakat engedélyeznék a vizsgálati fogházakban.

Amennyiben beválik ez a fajta terápia, az ukrán igazságügyi tárca kész hozzájárulni, hogy a rabok akár macskákat vagy kutyákat is tarthassanak a celláikban.

Utóbbiak azonban nem tartozhatnak egyetlen harci kutyának minősülő fajtához sem.

A felvetésben nem esik szó arról, hogy mindez miképpen valósítható meg az ukrán börtönviszonyok közepette, ahol egy-egy 20 négyzetméteres cellában gyakorta 8-10 rabot zsúfolnak össze. Továbbá az ukrán állatvédők sem nyilatkoztak még arról, hogy mi a véleményük az állatkínzás eme legújabb formájáról – írja a RIANovosztyi.