Ausztriában és Németországban is ez volt az idei tél leghidegebb éjszakája

Vágólapra másolva!
Ausztriában és Németországban is ez volt az idei tél leghidegebb éjszakája. Hétfőre virradóra mínusz 30,6 fokot mértek az ausztriai Sonnblicken, míg Németország legmagasabb pontján, a Zugspitzén mínusz 27 fokos hidegről számoltak be a meteorológusok.
Vágólapra másolva!

Ausztriában a nem lakott területeket tekintve hasonlóan fagyos volt az éjszaka a tiroli Alpokban található Brunnenkogelnél mínusz 30,3 fok, illetve Dachsteinben mínusz 26,9 fok volt.

A lakott területek között a karintiai Flattnitz vitte a pálmát mínusz 25,4 Celsius fokkal,

míg a salzburgi St. Michael im Lungauban mínusz 25,2, a stájerországi Zeltwegben mínusz 24,3, a szintén salzburgi Mariapfarrban pedig mínusz 24,2 fokot mértek.

Az osztrák fővárosban, Bécsben mínusz 15,8 fokig süllyedt éjszaka a hőmérséklet.

Az időjárás a következő napokban is igazodik február 27-e, azaz a jegesmedvék nemzetközi világnapja szellemiségéhez, és marad a sarkvidéki hideg. Szerdára virradóra még Ausztria keleti részeiben is fagypont alatti 20 fokokat mérhetnek. A várakozások szerint csütörtöktől fokozatosan enyhül az időjárás.

Németországban több helyütt mínusz 15 és mínusz 10 fok közötti legalacsonyabb értékeket mértek az éjszaka.

Különösen Türingiában, Szászországban, Bajorországban és Baden-Württembergben volt zord az időjárás. Az ország északkeleti területein valamivel melegebb volt, és jelentős mennyiségű hó hullott. Az elkövetkezendő napokban itt is kitart a hideg, szerdán újabb hidegrekordok dőlhetnek meg.