A dán miniszterelnöknek elege lett a migránsnegyedekből

2018.03.03. 09:42

A Dán Királyság jobbközép kormánykoalíciója egy olyan javaslatot készített elő, amely 2030-ig felszámolná a gettókat és a párhuzamos társadalmakat.

Dánia miniszterelnöke, Lars Lokke Rasmussen tegnap a kabinetje tagjaival felkereste a főváros, Koppenhága egyik legveszélyesebb, bevándorlók által lakott negyedét, Mjolnerparkot, írja a Daily Mail.

Utána jelentette be a Dánia 2030 – párhuzamos társadalmak és gettók nélkül nevű kormányprogramját, ami 22 pontból áll.

Lars Loekke Rasmussen, a Dán Királyság kormányfőjeForrás: AFP/Petras Malukas

Kijelentette, hogy a gettók el fognak tűnni és újra a kormány veszi át a hatalmat ezekben a városrészekben.

A dán miniszterelnök szerint kemény fellépésre van szükség a bűnözőkkel szemben, akik uralják a migránsgettókat.Véleménye alapján történelmi paradigmaváltásra szükséges ebben a témában.

Azt is tervezik, hogy jelentősen csökkentik azon migránsoknak a juttatásait, akik a bűnözésről hírhedt, bevándorlók lakta negyedekbe költöznek.

Lars Lokke Rasmussen kifejtette, hogy azt szeretnék elérni, hogy a migránsok is hozzájáruljanak végre a dán társadalomhoz.

Szerinte még nem késő megváltoztatni a negatív tendenciákat.

Aggasztónak találja, hogy a párhuzamos társadalmak léte miatt Dánia nem tud egységesen fejlődni. Már olyan részei is vannak az országnak, amiket nem lehet felismerni, mert olyan szinten gettósodtak.Az elmúlt 20 évben összesen hat gettósodás elleni projektet dolgoztak ki, de a miniszterelnök most elismerte, hogy egyik sem működött a gyakorlatban.

Az integráció tehát kudarcot vallott.

A Rasmussen-kormány tagjai Mjolnerparkban.Forrás: AFP/Liselotte Sabroe

A mostani tervezet másik újdonsága, hogy jóval nagyobb szigorral büntetnék meg a fiatalkorú, bevándorló hátterű bűnözőket.

A migránssimogató "jogvédőket" ez a pont háborította fel leginkább és tüntetést szerveztek ellene Mjolnerparkban.
Az természetesen nem zavarja őket, hogy a bűnözők többsége hazudik az életkoráról és 18 év alattinak mondja magát az enyhébb megrovás miatt.„Dánia 2030 – párhuzamos társadalmak és gettók nélkül" program 5 mutató alapján állapítja meg, hogy egy városrész milyen értékben gettósodik. Figyelembe veszi a bevándorlók százalékos arányát, a bűncselekmények számát, a munkanélküliségi rátát, az oktatás minőségét és a bruttó átlagkeresetet.

További hatalmas probléma, hogy a migránsok egy tekintélyes hányada nem beszél dánul.  

A koppenhágai Belügyminisztériuma szerint az 5,7 millió lakosú Dániában a nem európai származású emberek száma félmillió fő lehet, nagyjából 10-szer (!) annyian vannak, mint a '80-as években.A migránsok 44%-a szomáliai, 41%-a libanoni hátterű, jelentős részük muszlim vallású.