Migránsok voltak, akik összeverték a 14 éves zsidó kisfiút Párizsban

A zsinagóga Montmorency utcára néző kijárata. A zsingagógához közeli parkban verték meg a kisfiút
Vágólapra másolva!
A BNVCA rövidítésű, francia zsidó szervezet, amely az egyre több és aggasztóbb, franciaországi antiszemita támadásokkal foglalkozik, bejelentette, hogy a nagy felháborodást kiváltó, Párizs melletti agressziót migránsok, észak-afrikai bevándorlók követték el. Nemcsak a baloldali vagy balközép újságok tagadták le, hogy a bűnözők migránsok voltak, hanem a Macron elnökhöz egyre inkább lojális, jobbközép hetilapok is. A Le Monde és a Liberation hallgatása senkit nem lepett meg, de például az L'Express viselkedése igen. A legdöbbenetesebben a BFM TV reagált a hírre, a hírtelevízió egyenesen áldozathibáztatást produkált. Ahogy az Origo is megírta, Montmagny-ban (Párizs elővárosában) a hét közepén négy kamasz kegyetlenül összevert egy zsidó fiút, pusztán a származása miatt. Mint kiderült, a támadók migránsok voltak.
Vágólapra másolva!

A gyerekek a zsidó ünnepen, Purimot köszöntötték a zsinagógában szüleikkel együtt. Utána a gyerekek a közeli parkba mentek játszani. Ekkor egy csoport 14-15 éves fiú (mint később kiderült, észak-afrikai migránsok) megtámadták egyikőjüket. A 14 éves fiút (Nathannak hívják) négyen ütlegelni kezdték, az egyik támadónál volt egy baseballütő is, azzal verte a fiút. Mocskos zsidó, ezt üvöltözték, leütötték a fejéről a kipát, majd elfutottak vele. A rendőrök elfogták a négy támadót, azóta is börtönben vannak. Gyorsított eljárásban fognak dönteni róluk.

A zsinagóga Montmorency utcára néző kijárata. A zsinagógához közeli parkban verték meg a kisfiút Forrás: Google Street View

Az antiszemita támadásokkal foglalkozó, francia zsidó szervezet az aljas támadás tényén kívül azon különösen felháborodott, hogy a francia újságok nem írták meg, hogy észak-afrikaiak voltak a támadók. Mivel kezelhetetlenné vált a migránshelyzet Franciaországban, a legtöbb médium úgy gondolja, jobb nem bolygatni ezt a kérdést. Mintha a probléma így nem lenne.

A BFM TV egyenesen azt állította, természetesen tévesen, hogy a megtámadott zsidó fiú tehet róla, hiszen petárdával el akarta találni későbbi agresszorait. Ez a rendőrség szerint sem így történt. Nathan semmit nem tett támadói ellen, azok azért kezdték el ütlegelni, mert zsidó.

A migránsválság kirobbanása óta sokszorosára nőtt a zsidók elleni támadások száma Franciaországban. Ennek megfelelően arányosan Franciaországból emigrál messze a legtöbb zsidó ember Izraelbe. Azaz, francia állampolgárok arra kényszerülnek, hogy a muszlim támadások miatt elhagyják a hazájukat.