Lemondott a nemi erőszakkal megvádolt dél-koreai kormányzó

Korean main opposition party kicks off presidential nomination Minjoo party PARK PRESIDENT ELECTION
Ahn Hee jung, a candidate of presidential nomination for Democratic Party of Korea speaks ahead the counting of the votes for the chapter primary in Gwangju in Jeolla Province, South Korea on March 27, 2017. Moon Jae-in garnered 60.2% of the primary votes.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Lemondott kedden Dél-Korea egyik tartományának kormányzója, akit a titkárnője nemi erőszakkal vádolt meg.
Vágólapra másolva!

An Hi Dzsung, Dél-Cshungcshong tartomány kormányzója a Facebookon közölte: minden az ő hibája, és nagyon sajnálja, ami történt.

Titkárnője pár órával korábban élő televíziós interjúban állította azt, hogy a kormányzó tavaly június óta több alkalommal is megerőszakolta őt.

An Hi Dzsung Forrás: The Yomiuri Shimbun/Yomiuri/Kentaro Nakajima

Elmondása szerint mivel a férfi a főnöke volt, nem tudott nemet mondani neki. Azért állt most a nyilvánosság elé, mert úgy érezte, másképp nem tud kikerülni ebből a helyzetből. A tartományi kormányzói hivatal is megerősítette An Hi Dzsung lemondását.

A politikus tavaly ringbe szállt a kormányzó Együtt Demokratikus Párt elnökjelölti posztjáért, de végül nem ő, hanem a elnökválasztást is megnyerő Mun Dzse In lett a jelölt. A párt kedden közölte: az ügy miatt kizárja soraiból Ant.