Nyugtatós gumicukorral altatták a gyerekeket az óvónők

2018.03.07. 13:14

Letartóztatták azt a három chicagói óvónőt, akik benyugtatózták a kisgyerekeket a délutáni pihenőidő előtt.

Melatonin tartalmú gumimacikat kaptak a gyerekek - írja a BBC News.

Április 4-én áll bíróság elé a három óvónőForrás: Des Plaines Police

A három nő elismerte tettét. Állításuk szerint csak le akarták nyugtatni a gyerekeket. Most gyermekveszélyeztésért és testi sértésért felelhetnek majd.

A nők elmondták, hogy nem gondolták, hogy probléma lesz ebből, ugyanis a nyugtató hatású készítmény recept nélkül kapható.

A gyerekmegőrző napköziotthon vezetője elmondta, hogy alkalmazottaik egy 12 fős csoportnak adták oda a gumimacikat, a szülők engedélye nélkül.

A melatonin egy természetes hormon, amely elősegíti és szabályozza az alvási ciklust. Az egész országban elérhetőek az ilyen tartalmú szintetikus készítmények. Az Egyesült Államokban recept nélkül hozzáférhetőek, de például Angliában már csak orvosi vényre kaphatóak.

A gyerekeknek ilyen készítményt adni, a szülők tudomása nélkül, egy nagyon elfogadhatatlan és veszélyes tett volt - nyilatkozta az egyik helyi újságnak egy neurológus.

A hatóságok közölték, hogy azonnal értesítették a szülőket az esetről. A rendőrség még nyomoz, de a három nőnek április 4-én kell megjelennie a bíróságon.