Egészen elképesztő, ezzel indokolta a migráns a tegnap esti vérengzését

Késes támadás Bécsben, 2018.03.07.
Az első támadás a Praterstrasse közelében történt.
Vágólapra másolva!
"Rossz, agresszív hangulatban voltam" - ezzel indokolta az afgán férfi, hogy miért késelt meg előbb egy fogorvost, annak feleségét és lányát, nem sokkal később pedig egy férfit. Utóbbiról később kiderült, hogy a barátja. A fogorvos állapota még mindig kritikus, de a 17 éves lánya és a felesége sem hagyhatta még el a kórházat. A második támadás után fogták el a férfit. Mint kiderült mind a két támadást ő követte el, és ezt be is ismerte. Rossz kedve volt - ennyi indok elég volt neki. A megtámadott családnak pedig őrületes pechje.
Vágólapra másolva!

Beismerte a korábban őrizetbe vett 23 éves afgán férfi, hogy ő szúrt és sebesített meg súlyosan egy háromtagú osztrák családot és egy negyedik embert Bécsben - közölte az osztrák rendőrség csütörtökön.

A beszámoló szerint a férfi "rossz, agresszív hangulata és élethelyzetével kapcsolatosan érzett feldúltsága" miatt hajtotta végre a támadásokat.

A rendőrség szóvivőjének korábbi közleménye szerint a gyanúsítottat az után fogták el, hogy Bécs Leopoldstadt kerületében szerda este megkéseltek egy 20 éves férfit, akit a mentők életveszélyes sérüléssel vittek kórházba.

Az első támadás a Praterstrasse közelében történt. Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

Fél órával az említett támadás előtt a gyanúsított egy másik helyszínen, de ugyanabban a kerületben egy háromtagú osztrák családot - egy 67 éves apát, egy 56 éves anyát és 17 éves lányukat - késelt meg. Az apát a szívén érte a szúrás, és a helyszínre a támadás után nem sokkal kiérkező rendőrök egyike élesztette újra.

Úgy tűnik, a család a balszerencsének köszönheti, hogy a rosszkedvű afgán migráns rájuk támadt,

véletlenszerűen választotta ki őket.