Brutálisan nehéz lesz ezt feldolgozni a 17 éves lánynak

2018.03.08. 11:45

Két késeléses támadás történt szerda este Bécsben. Az egyik támadásban egy osztrák házaspár és a 17 éves lányuk volt az áldozat. A trauma feldolgozásához pszichológusra lesz szükségük. Az orvosok ezekben a percekben az apa életéért küzdenek, az intenzív osztályon kezelik, de a felesége és a lánya is kórházban van.

Szerda este két késeléses támadás történt Bécsben. Az első támadás 19:45-kor történt a Praterstrasse egyik metrókijárata közelében. Egy házaspárt és a 17 éves lányukat késelte meg egy férfi.

Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

Gazdag Enikő pszichológus szerint a gyerek nagy traumát élhetett át a támadás közben, mert a családjával eddig biztonságban érezhette magát. Fontos, hogy a lánnyal a kezdetektől, már a kórházban is foglalkozzon pszichológus- mondja a szakember. Azt is hozzáteszi, hogy több fázisból áll ilyenkor a kezelés. Először valószínűleg sokkos állapotban lesz a gyerek, ebben kell majd segítenie a pszichológusnak, majd szépen lassan kell haladni a feldolgozás felé.

Ha felépülnek, akkor a szülőknek is szükségük lehet segítségre, mivel traumát okozhatott bennük az, hogy nem tudták megvédeni a családjukat. Ebben az esetben hosszú távon az lehetne a megoldás, hogy együtt elmennek családterápiára, ahol segítenének nekik feldolgozni a történteket- mondta Gazdag Enikő.

A támadó a Praterstern csomópont irányába menekült el, közben fenyegetőzve kiabált. Az OE24 portál arról ír, hogy az egyik szemtanú szerint a támadó azt kiabálta: „Allah, Allah".

Nem sokkal később újabb támadás történt, akkor egy csecsen férfit sebesítettek meg életveszélyesen. A helyszín közelében egy afgán férfit fogtak el a rendőrök.